Just Nu

Laddstationer för el-/hybridbilar


Det är viktigt att verkligen använda rätt uttag till bilen när du laddar den. Det har visat sig att ett flertal bränder i småhus faktiskt har orsakas av att man laddat bilen i fel sorts eluttag. Det finns en EU-standard som innebär att för DC-laddning skall anslutningskontakter av typ CCS användas och vid AC-laddning skall Typ2 användas.

 

För offentliga och privata parkeringsplatser där bilarna står parkerade en kortare tid rekommenderas laddstolparna och väggboxarna på högre effekter, det vill säga minst 7,4 kW och en väggbox på 3,7 kW för en långvarig parkering och daglig användning.

 

Från 2021 får du dessutom skattereduktion för grön teknik till en kostnad på 50%. Det gäller både på arbete och material förutsatt att du köper materialet direkt ifrån oss.


Läs mer på skatteverkets hemsida här


Kontakta oss för mer information, vi skickar gärna ett prisförslag på ert önskemål.


Robust och säkert styrning via Bluetooth som ger en lång och stabil räckvidd.

LED är inte dyrare.. utan förmånligare i ett längre perspektiv.

Smart belysning med plejd

 

När en elektriker utfört installationen är det superenkelt för dig som kund att styra belysningen som du vill endast genom en app. Produkterna kommunicerar trådlöst med varandra och ger dig som kund obegränsade möjligheter, ändra hur du vill när du vill.

Butik- eller kontorsplafond med LED belysning spar elkostnader och har en effektiv belysning som även är dimmbar.

Hästens EL är återförsäljare av LVI produkter. Klicka på bilden för att läsa mer om LVI

Golvvärme från Ebeco känns härligt för alla fötter.

Hästens EL säljer NOBÖ som ger smarta elvärmeprodukter och du får full kontroll över inomhusklimatet

Aktuellt just nu

 

Det gäller livet...

 

...elbesikta din bostad. Varje år brinner ca 1 000 svenska hem på grund av elrelaterade fel. Ström och felaktiga installationer kan också orsaka direkta dödsfall men vems är ansvaret?

 

Som ägare av en bostad är du ansvarig och det gäller även om du köper en bostadsrätt.  Det är du som ska se till att installationerna är säkra, rätt utförda och inte kan leda till personskador eller bränder. Tänk också på att obehörigt installationsarbete är straffbart. Läs mer....

 


Smart belysning

 

Lura tjuven att tro du är hemma, med smart belysning kan du själv när du vill tända och släcka i de rum som installationen utförs. Tänk också på att det utomhus är mörkt speciellt nu på vintern och inget avskräcker en tjuv bättre än belysning.


 

Butik- och kontorsbelysning

 

Butik

Vi vet att du kan sälja mer genom att exponera dina varor rätt och vi vet att du kan minska kostnaderna med effektiv belysning i er butik och i era butiksställ, vi hjälper gärna till med idé, belysningsplanering och ljussättning.

 

Butiksljuset ska förmedla känslor som tilltalar kunderna och ljuset ska skap stämningar som matchar det belysta objektet. I skyltfönster ska det gärna gå att varierande belysningen för att skapa en spännande miljö men vid kassadisken ska belysningen ge värme samt belysa något man vill att kunden ska se

 

Kontor

På ett kontor utförs många olika arbetsuppgifter som alla kräver sin speciella typ av belysning.

 

Grundpelarna för att uppnå en bra kontors-belysning är att minimera bländning, skapa jämnhet i ljusbilden och se till att det är tillräckligt med ljus på rätt ytor.